Thursday, December 24, 2009

Math Quiz IV

1. The diameter of the circle is 10 cm and AB = 6 cm;
the area of triangle OAB in sq cm equals :

a) 10 b) 12 c) 14 d) 21

2. In the figure, AB is parallel to CD; the value of x + y + z equals :


a) 90 degs b) 120 degs c) 180 degs d) 270 degs

3. One side of a rectangle is the diameter of a circle
and the other side is a tangent to the circle.
If the radius of the circle is 7 cm, the perimeter
of the rectangle is :
a) 28 cm b) 35 cm c) 42 cm d) 49 cm

4. One side of a rectangle is the diameter of a circle
and the other side is a tangent to the circle.
If the radius of the circle is 7 cm, the area
of the rectangle is :
a) 49 sq cm b) 63 sq cm c) 77 sq cm d) 98 sq cm

5. Five more than twice a number is 17;
hence, two less than half the number is :
a) 1 b) 2 c) 3 d) -1

6. In the figure the value of x + y equals :


a) 180 degs b) 190 degs c) 200 degs d) 220 degs

7. Joe scores an average of 88 in his first four math tests
and wants to raise his average to 90 in his last test.
How much must he score in the last one to raise
his average to 90?
a) 98 b) 96 c) 94 d) 92

8. Three consecutive integers are written in increasing order.
If the sum of the first and second and twice the third is 93,
the second integer is :
a) 22 b) 23 c) 24 d) 25

9. If 4x + 6y + 3z = 9.10 and 2x + 3y + z = 3.90, then z equals :
a) 1.15 b) 1.20 c) 1.25 d) 1.30

10. If x and y are positive integers and 2x + y = 7
then the value of 4x^2 - y^2 equals :
a) 7 b) 15 c) 28 d) 35



----------Answer Key----------

1. (b) 2. (c) 3. (c) 4. (d) 5. (a)
6. (b) 7. (a) 8. (b) 9. (d) 10. (d)

2 comments:

  1. yeah a nice blog to read ..even though the contents are less it has got lot of useful information..I feel that you could have added information about.You can test your knowledge in computer hardware by attending
    Computer Hardware Quiz

    ReplyDelete
  2. MVSR Engineering College presents

    SAMAVARTHAN 2012
    A Netional level techinical symposium.

    on March 30 and 31

    Expand ur ideas.....contract 2 the core!!!
    Grab the opportunity to instil creative stuff in you and strike the
    chord with the latest technologies.......experience the techie
    extravaganza and win loads of prizes!!!!

    ***Paper presentation dates are extended till 27th march 2012 (tuesday)!!

    Events:

    1) Battle O'Brains

    2)Bridge The Gap(CIV)

    3)Circuit Maniac(EEE)

    4)Crack The Crypt(CS)

    5)Cyno Carnival

    6)Dexter's Laboratory(EEE)

    7)Enigma(ECE)

    8)Full Throttle(MECH)

    9)Just Dial(IT)

    10)LAN Gaming

    11)Lift Off(MECH)

    12)Master Minds(CS)

    13)Masquerade-Treasure Hunt(CIV)

    14)Resistantia Calculus(EEE)

    15)Scavenger(MECH)

    16)Speedo Circuit(EEE)

    17)Symposium(IT)

    18)Tech Wars(CIV)

    19)MBA-Business Quiz

    Online Events:

    1)Talaash

    2)Code Freak

    3)Veb Scripty


    Presentations:

    1)Paper Presentations

    2)Poster Presentations

    Robotics:

    1)All Terrain

    2)Robo Combat

    3)Soccer Mania

    4)Amphi Bot

    5)Line Follower




    For Further Details and nodal centers ,Log into http://www.samavarthan.in/

    http://samavarthan2012.blogspot.in/

    --

    Samavarthan2k12
    Core Team
    Contact Number : +919701207441
    +9160022100
    +9052860528
    +9704910105

    ReplyDelete